Zagreb

Prijedlog rang-liste za dodjelu 1150 studentskih stipendija

8. svibnja 2023. u 8:50

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH dodijelio je 1150 stipendija za akademsku godinu 2022./2023.

Državni tajnik s Hrvatima u Kanadi: Snažno sam zadivljen emocijom koju osjećate prema Hrvatskoj

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, boravio je ovih dana u Ontariju i Vancouveru. Gala večera u Hamiltonu, u koji su se Hrvati počeli naseljavati još prošlog stoljeća, okupila je oko 350-ero uzvanika, a organizirana je sa svrhom prikupljanja sredstava za izgradnju novog Hrvatskog narodnog doma. Riječ je o […]

Od ukupno broja stipendija, 300 je za studij u Republici Hrvatskoj (200 stipendija za pripadnike hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, 60 za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i 40 stipendija za pripadnike hrvatskog iseljeništva) te 850 za studij u Bosni i Hercegovini.

Na Javni natječaj ukupno je zaprimljeno 2320 prijava.

U kategorijama studenata – pripadnika hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva koji studiraju u Republici Hrvatskoj prijavilo se manje kandidata od broja stipendija utvrđenih za te kategorije te je Povjerenstvo predložilo preraspodjelu slobodnih mjesta prema studentima u drugu kvotu i kategoriju Hrvata izvan RH.

Milas: Vjera i nada neka i dalje krase hrvatski narod u cijelom svijetu

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, uputio je uskrsnu čestitku Hrvatima u cijelom svijetu… “Blagdan Kristova uskrsnuća nadahnuće je kršćanske vjere i pobjede života nad smrću. Uskrs u nama budi nadu. Tišina korizme, Veliki petak i sjećanje na križne puteve hrvatskog naroda, neka nam ostanu trajni podsjetnik na veličinu […]

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang-liste kao i drugi kandidati dužni su pratiti internetsku stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora, odustajanje pojedinih dobitnika stipendije u korist druge stipendije i sl., može dovesti do pomicanja rang-mjesta studenata na Konačnoj rang-listi.

Konačna rang-lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju, bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

“Molimo studente koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije da o tome odmah obavijeste Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr”, pozvali su iz ovog Ureda.

Hrvatima u BiH preko projekata i programa na raspolaganju 5 milijuna eura

Povezivanje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, potpora njihovu povratku i ostanku te očuvanje njihove pune jednakopravnosti jedan je od interesa Republike Hrvatske. Nastavljajući pružati potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni natječaj za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata […]

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske podnijeti pisani prigovor zaključno s 13. svibnja 2023. godine.

Rang-listu pogledajte na ovoj poveznici…