FOTOGALERIJA

Spoj poslovne zrelosti i iseljenika zlatne dobi

7. srpnja 2023. u 9:04

Potrebno za čitanje: 2 min

Vesna Kukavica

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

ACAP-ova konferencija „Connecting the Doers: Taking Croatia to the Next Level“, koja se održava u Zagrebu od 6. do 8. srpnja, zrcali poslovnu zrelost novih naraštaja Hrvata izvan Republike Hrvatske, dok iseljenička generacija zlatne dobi poput Ivana Hrvoića (86) za svoje patriotske doprinose prima Nagradu za životno djelo Hrvatsko-kanadske gospodarske komore.

Uspješne Hrvatice iz Australije i Novog Zelanda ovog su srpnja u Biogradu na Moru

Žene hrvatskog podrijetla iz Australije i Novog Zelanda okupit će se u Biogradu na Moru od 14. do 16. srpnja 2023. godine zbog “događaja žena za žene”. Organizatori očekuju da će skupina od oko 100 žena hrvatskog podrijetla doputovati iz Australije i Novog Zelanda na AUS-NZ Women in Leadership Summit 2023., gdje će raspravljati o […]

Prvog dana, kako su najavili organizatori, konferencija je posvećena zdravstvenom turizmu koji u Hrvatskoj ima značajan razvojni potencijal. Uz ostale, nastupio je Charles Bogosta iz vodećeg pitsburškog medicinskog centra – UPMC-a i Iskra Reić iz tvrtke AstraZeneca. Raspravljalo se o razvoju zdravstvenog sektora povezanog s tehnologijom i izgradnji strateških partnerstava te međunarodnoj suradnji.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U petak i subotu organizatori su program posvetili liderima koji mijenjaju tržište. Nastupit će, uz ostale, Hrvoje Ćosić i Nenad Bakić, ulagač i začetnik STEM revolucije. Posljednjeg dana konferencija govorit će inovativni ekonomisti Vuk Vuković iz tvrtke Oraclum Capital i Krešimir Marušić.

Od osnivačke skupštine s desetak volontera (2015.), ACAP sada umrežava oko 2300 članova, što ovu udrugu afirmira u američkoj i globalnoj hrvatskoj zajednici kao vodeću organizaciju 21. stoljeća. Usto, Zaklada ACAP-a uložila je više od 500 tisuća američkih dolara za pomoć žrtvama od potresa u Hrvatskoj.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Članstvo je radilo na povijesnom Sporazumu o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između SAD-a i Hrvatske. Serija ACAP-ovih webinara za ranu karijeru znanstvenika izvedena je s više od 300 sudionika.

Dubrovački biskup krizmao 57-ero Hrvata u Freiburgu i Bad Säckingenu

Iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića sakrament svete potvrde u subotu i nedjelju u Freiburgu i Bad Säckingenu primilo je 57-ero krizmanika. Biskup je u subotu predvodio misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Freiburgu kada je 39-ero mladih primilo sakrament svete potvrde. Sljedeći dan u Bad Säckingenu krizmao je 18-ero mladih. Misnim slavljen […]

Konferencija se održava u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske