Žena za žene

Uspješne Hrvatice iz Australije i Novog Zelanda ovog su srpnja u Biogradu na Moru

5. srpnja 2023. u 21:11

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: PR

Žene hrvatskog podrijetla iz Australije i Novog Zelanda okupit će se u Biogradu na Moru od 14. do 16. srpnja 2023. godine zbog “događaja žena za žene”.

Ministrantski susret u Geislingenu

Ministrantski susret hrvatskih katoličkih zajednica biskupije Rottenburg-Stuttgart održan je u prošlu subotu u Geislingenu. Događaj su ove godine organizirale hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića – Geislingen an der Steige i bl. Jakova Zadranina – Göppingen. Susret je započeo svečanom misom u crkvi Svete Marije koju je predslavio župnik domaćin fra Ivica Jurišić. Suslavili […]

Organizatori očekuju da će skupina od oko 100 žena hrvatskog podrijetla doputovati iz Australije i Novog Zelanda na AUS-NZ Women in Leadership Summit 2023., gdje će raspravljati o tome kako globalne veze otvaraju nove mogućnosti Hrvaticama u domovini i inozemstvu.

“Hrvatice diljem svijeta doista su inovativne i otporne liderice čija se postignuća često zanemaruju. Naša organizacija posvećena je slavljenju i osnaživanju hrvatskih žena te partnerstvu s njima kako bismo unaprijedili naše zajedničke interese u Lijepoj Našoj, ali i u Australiji i Novom Zelandu. Radujemo se povezivanju s istomišljenicama u Hrvatskoj na Biogradskom samitu”, rekla je Sonja Palić iz Sydneya.

A upravo je ona zajedno s H.E. Betty Pavelich, hrvatskom veleposlanicom u Australiji i Novom Zelandu, povratnicom u Hrvatsku iz Kanade, osnovala 2019. organizaciju “AUS-NZ Hrvatske žene u vodstvu”. Skupina, koju čine poduzetnice, stručnjakinje, vlasnice tvrtki, korporacija, studentice i diplomantice, prerasla je u značajnu inicijativu poslovnog umrežavanja više od 500 žena, istodobno potičući zajednički cilj podrške i osnaživanja žena hrvatskog podrijetla tijekom njihove poslovne karijere.

Dubrovački biskup krizmao 57-ero Hrvata u Freiburgu i Bad Säckingenu

Iz ruku dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića sakrament svete potvrde u subotu i nedjelju u Freiburgu i Bad Säckingenu primilo je 57-ero krizmanika. Biskup je u subotu predvodio misno slavlje u crkvi Srca Isusova u Freiburgu kada je 39-ero mladih primilo sakrament svete potvrde. Sljedeći dan u Bad Säckingenu krizmao je 18-ero mladih. Misnim slavljen […]

Ova organizacija domaćin je niza redovitih događanja za članove diljem Australije i Novog Zelanda, uključujući godišnji Summit žena u vodstvu, od kojih je posljednji održan u veljači 2022. u Australskom parlamentu i Veleposlanstvu Republike Hrvatske, a glavna govornica bila je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.