Odlazak iz Karlsruhea

Sretno u rodnoj domovini

24. srpnja 2023. u 8:28

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

U nedjelju nakon mise u crkvi St. Michael hrvatska vjernička zajednica u Karlsruheu oprostila se od Mariana Padineanta i njegove supruge Marie koji se nakon zaslužene mirovine vraćaju u svoje rodno selo Klokotić u Rumunjskoj.

Majčin dan u Baden-Badenu, Karlsruheu i Bruchsalu

Druge nedjelje u svibnju diljem svijeta obilježen je Majčin dan. Taj važni događaj proslavljen je i u nekim zajednicama Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. U subotu, pod večernjom misom u crkvi St. Josef u Baden-Badenu, ministrantica Lucija Ćorić uz gitarsku pratnju oca Marina otpjevala je pjesmu posvećenu svojoj majci Ivani, ali i svim majkama svijeta. Sljedeći […]

Marian je svoj radni vijek proveo u Karlsruheu radeći kao bravar, a također je veliki dio života darovao i posvetio životu i radu Hrvatske katoličke misije Mittelbaden. Bio je dugogodišnji član Misijskog pastoralnog vijeća Karlsruhe, važan član crkvenoga zbora, uvijek spreman pomoći drugome u potrebi i svojoj zajednici.

Za njegov angažman i trud uime HKM-a Mittelbaden zahvalio mu je don Ivo Nedić, voditelj misije, te Bruno Vujević, predsjednik Misijskog pastoralnog vijeća zajednice Karlsruhe koji su mu uručili zahvalnicu i Bibliju, a zatim se svima prisutnima kratko obratio i zahvalio Marian.

Karlsruhe: Ivan Vegh proslavio 80. rođendan

Na dan svete Faustine Kowalske, Poljakinje koju je papa Ivan Pavao II. proglasio svetom, Hrvatska katolička misija Mittelbaden u srijedu je proslavila rođendan jednog od svojih umirovljenika. Slavljenik Ivan Vegh iz Karlsruhea proslavio je 80. rođendan u zajedništvu drugih umirovljenika i prijatelja. U Njemačku je došao davne 1968. godine iz Križa kod Ivanić Grada. Izučio […]

“Marianu i njegovoj supruzi želimo Božji blagoslov i sretne dane u rodnom Klokotiću”, javili su iz Hrvatske katoličke misije Mittelbaden.