Austrija

Srijemski biskup s Hrvatima u Grazu: Nemojte zaboraviti i zanemariti svoje korijene!

2. svibnja 2024. u 8:10

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Graz

Srijemski biskup Fabijan Svalina predvodio je u subotu misno slavlje te podijelio sakrament potvrde za 65-ero mladih članova Hrvatske katoličke misije Graz u Republici Austriji.

Alan Hržica na slavljeničkom koncertu u Grazu

Alan Hržica održao je u subotu u Grazu susret molitvenog slavljenja. Na tom putu njegovu misiju podržala je i Molitvena zajednica Srce Isusovo iz Zagreba, svima dobro poznata po svom evangelizacijskom radu. Svoje djelovanje redovito izražavaju molitvom na Kamenitim vratima svakog utorka, kao i kroz večernje online molitve na Facebooku. “Atmosfera je bila iznimno lijepa, […]

Na početku misnog slavlja biskupa su pozdravili krizmanici te izrazili radost zbog primanja sakramenta potvrde. Pozvali su ga da moli za njih, njihove roditelje, obitelji i kumove. Biskupa Svalinu pozdravio je i župni vikar misije fra Ivica Janjić te mu zahvalio na pastirskoj blizini.

U propovijedi je mons. Svalina pozvao krizmanike da se ne boje u ovo vrijeme i u ovim prilikama biti pravi svjedoci Krista Uskrsloga. Roditelje i kumove krizmanika pozvao je da budu oni koji će svojim primjerom biti snažna podrška mladima na putu vjere.

Hrvatska katolička misija Graz

Dan prije biskup Svalina susreo se sa krizmanicima, pozvavši ih na duhovnu pripravu za primanje sakramenta potvrde, ali i na još snažnije povezivanje s Kristom i Crkvom. Također, ukratko im je predstavio Srijemsku biskupiju.

Trećeg dana posjeta biskup Svalina predvodio je nedjeljno misno slavlje u misiji te se susreo s članovima.

Graz donirao 15 tisuća eura za kupnju stambenih kontejnera

Daniel Glunčić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Austriji, u utorak je primio donaciju Grada Graza u vrijednosti od 15 tisuća eura, namijenjenu kupnji stambenih kontejnera za stradale u potresu na Banovini. Donaciju su uime gradonačelnika Graza Siegfrieda Nagla uručili dogradonačelnik Mario Eustacchio i gradski vijećnik Kurt Hohensinner. Tom prigodom Grad Graz iskazao je i zahvalnost […]

Sve članove misije pozvao je da ne zaborave i ne zanemare svoje korijene, kao i svoj kršćanski i nacionalni identitet. Zahvalio je franjevcima, kao i drugima koji su sudjelovali u pripravi slavlja krizme, ali i za mogućnost da se susretne sa zajednicom vjernika u Hrvatskoj katoličkoj misiji Graz. U pratnji biskupa Svaline bio je generalni vikar Srijemske biskupije mons. Josip Ivešić.