Vijesti iz katoličkih misija

U HKM-u Beč počinju listopadske pobožnosti, iz župe u Frankfurtu mole vjernike da dolaze na vrijeme

27. rujna 2021. u 5:16

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Hrvatska katolička misija Beč javlja kako će od petka, dakle svake večeri prije večernje mise, u 17.30 sati biti organizirane listopadske pobožnosti.

Veliko misijsko hodočašće u Trier: Hrvati su bili ponosni!

Skupina od 160 članova Hrvatske katoličke misije Koblenz jučer je hodočastila u biskupijsko sjedište, prekrasni drevni njemački grad Trier. Tamo je proslavljeno 1600 godina od smrti sv. Jeronima, sveca koji mjestom rođenja (Dalmacija) i mjestom boravka (Trier) povezuje našu domovinu s Biskupijom kojoj misija pripada. Nakon zajedničkog fotografiranja pred jednom od najvažnijih znamenitosti Triera – […]

“U ponedjeljak 4. listopada slavimo blagdan sv. Franje Asiškog. Njemu u čast ćemo u petak, subotu i nedjelju imati trodnevnicu koja započinje u 17.20 sati moljenjem franjevačke krunice. U nedjelju će biti obred preminuća sv. Franje, a na sam dan 4. listopada u 18 sati svečana sv. misa”, javljaju iz HKM-a Beč.

Ako netko i dalje želi upisati svoje dijete na vjeronauk, to može učiniti bilo kojim radnim danom u župnom uredu. Vjeronauk po skupinama započinje u petak i subotu.

Sljedeće subote na filijali u Atzgersdorfu misa je u 16.30 sati, a u nedjelju je u Stockerau u 12 sati i u Strasshofu u 15,30 sati.

“Na glavnom izlazu iz crkve su članovi naše Marijine legije koji zainteresiranima nude informacije o tome što je to Marijina legija”, napominju iz HKM-a Beč.

Krizma u Hamiltonu, Mississaugi i Oakvilleu: Sada svoju vjeru trebate javno svjedočiti i po njoj živjeti

Po polaganju ruku nadbiskupa mons. Petra Rajiča, u tri hrvatske župe u Kanadi brojni krizmanici primili su sakrament svete potvrde. ŽUPA SVETOGA KRIŽA U HAMILTONU Ovogodišnji krizmanici su: Luca D., Martina M., Niko P., Petar B., Šimun D., Dina G., Anastazia V., Marta B., Ana P., Ivona I., Daniela C., Ana J., Maja S., Sandra […]

Jučer je u katedrali u Stephansdomu slavljena sveta misa Nedjelje stranaca, na kojoj su sudjelovali i Hrvati aktivno čitajući evanđelje i jedan zaziv molitve vjernika na hrvatskom jeziku, kao i u procesiji i prikaznim darovima.

Hrvatska katolička župa Frankfurt obratila se svojim vjernicima sa zamolbom koju prenosimo u cijelosti…

“Dragi župljani, od samog početka pandemije i mjera koje su time donešene od biskupije trudili smo
se uvijek svakome od vas pružiti priliku doći u crkvu i sudjelovati na slavlju svete mise.

Nažalost, moramo priznati kako se ponašanje pojedinih vjernika učestalo ponavlja: kašnjenje na svetu misu i dolazak bez prijave.

HKM Beč: Hodočašće u Maria Gugging, upisi na vjeronauk i raspored misnih slavlja

Hrvatska katolička misija Beč napominje svojim vjernicima kako od 15. rujna 2021. ponovno vrijedi pravilo nošenja zaštitne FFP2 maske tijekom svete mise te da razmak nije propisan. Hodočašće U subotu 25. rujna organizirano je hodočašće u Maria Gugging. Okupljanje je u Pötzleinsdorfu u Schlossparku kod posljednje tramvajske stanice – tramvaja br. 41, odakle će vjernici […]

Kao župnoj zajednici to nam predstavlja problem i moramo činiti sve kako bi se poštovala svetost mise i dostojanstvo crkvenog prostora. Zbog toga smo od prošle nedjelje pred sami početak mise zatvorili ulazna vrata crkve i ulaz više nije moguć neovisno o tome koliko je vjernika došlo. Zato vas iskreno molimo: prijavite se i dođite na vrijeme!”