Nakon teške bolesti

U New Yorku preminuo Davor Gjivoje: Atlas je moj najdraži uspjeh i najbolnija točka!

19. siječnja 2022. u 5:29

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Facebook

Davor Gjivoje, poznati turistički stručnjak i predstavnik iseljeničke zajednice u SAD-u,preminuo je nakon kratke i teške bolesti u 84. godini u New Yorku.

U Zagrebu preminuo Ivan Čizmić. Donosimo veliku životnu priču tog uglednog povjesničara hrvatskog iseljeništva

S tugom u srcu i dubokom nevjericom primili smo vijest o iznenadnom odlasku doktora Ivana Čizmića, vrsnoga povjesničara hrvatskoga iseljeništva, kompetentnog istraživača kulturnih praksi migranata s ovih prostora, jednoga od rijetkih istinskih polihistora, te profinjenog znalca modernih društvenih i kulturnih procesa u hrvatskim zajednicama koje u četvrtom i petom naraštaju obitavaju u višekulturnim mega polisima […]

Jedan od veterana dubrovačkog turizma i Atlasa, međunarodno priznati stručnjak za turistički menadžment i vlasnik počasnog doktorata Sveučilišta Libertas International, karijeru je okrunio i magisterijem na Harvard Business School. Primio je i Nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo za značajni doprinos u razvoju turističkog gospodarstva i promociji Dubrovnika u svijetu. Bio je čovjek koji je zasigurno u velikom mjeri zaslužan za bum dubrovačkog turizma u 70-im godinama prošlog stoljeća, piše Dubrovački vjesnik.

Srdačnost i angažiranost u brojnim humanitarnim aktivnostima, te nemjerljivi angažman u američkim proslavama sv. Vlaha u New Yorku, osobine su po kojim će ga posebno pamtiti.

Surađivao je s podružnicom Hrvatske matice iseljenika u Dubrovniku te gotovo uvijek, kada su mu to obveze dopuštale, rado dolazio na Susrete iseljenika tijekom ljeta. Kada bi iz Amerike došao doma, obožavao je odmarati u svojoj dubrovačkoj kući na Konalu.

Boris je iz Amerike došao braniti Hrvatsku. Preminuo je prije dvije godine, a danas se prisjećamo tog hrabrog čovjeka

Istaknuti američki Hrvat i dragovoljac Domovinskog rata Boris Ivica “Buco” Kuzmanović preminuo je naglo i neočekivano 25. studenog 2019. u 48. godini života. Buco je bio tih, snažan, odan i suosjećajan sin, brat, stric i prijatelj. Izvanredan igrač više sportova, izborio se za status nogometnog reprezentativca savezne države Wisconsin te stekao stipendiju prve divizije Sveučilišta […]

Gjivoje je uvijek govorio da je Atlas njegov najdraži uspjeh i najbolnija točka. Počeo je tamo raditi s 24 godine, nakon magisterija, a na nagovor oca, uglednog dubrovačkog profesora. Uskoro je postao komercijalni, a zatim i izvršni direktor. U osam godina od dvije poslovnice i 39 zaposlenih, dva autobusa i jednog broda, Atlas je postao najjača agencija u bivšoj državi s više od tisuću zaposlenih, sa stotinom autobusa, 45 ureda u zemlji i filijalama u New Yorku, Londonu i Njemačkoj.