Putovanje po domovini

Učenici Hrvatske dopunske škole u Salzburgu slučajno susreli Baby Lasagnu

7. lipnja 2024. u 8:48

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska dopunska škola u Salzburgu

Prošloga vikenda nastavnici, učenici i roditelji Hrvatske dopunske škole u Salzburgu posjetili su Postojnsku Jamu, Pulu i Umag. Nastavnici: Ivan Vincetić, Kata Jelušić i Mirjana Kukavica s tridesetak učenika i njihovih roditelja krenuli su u subotu rano put Slovenije. Tu su posjetili Postojnsku jamu, te tako upoznali njezine ljepote i doznali sve o njenom otkriću.

Požeški biskup na prvoj pričesti u Salzburgu

Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca Salzburgu u subotu je proslavilu prvu svetu pričest na kojoj je 15-ero mališana prvi put pristupilo Presvetoj euharistiji. Svetu misu predvodio je novoimenovani požeški biskup mons. Ivo Martinović, a u koncelebraciji su bili župnik p. Zlatko Špehar, p. Ivan Cvetković, fra Dario Mican TOR i p. Aleksa Palavrić. “Zahvaljujemo […]

Iduće odredište bilo je Pula. Osim što su vidjeli ljepotu arene čuli su i niz zanimljivosti iz vremena kada je građena, te za što se sve kroz povijest koristila. Nakon toga krenuli su u obilazak grada i upoznali ostale zanimljivost grada.

Hrvatska dopunska škola u Salzburgu

Ujutro nakon doručka put ih vodi u Umag gdje su, na radost svih, a posebno djece, sreli Marka Purišića (Baby Lasagnu) koji je taj dan pred brojnom djecom predstavio slikovnicu „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo“. Tako su i djeca iz Salzburga sasvim slučajno imala mogućnost susreta i fotografiranja s trenutačno najpopularnijom osobom u Hrvatskoj. Vjerujemo da će im ovaj susret ostati dugo u sjećanju, a slikovnica koju su kupili trajni spomen na to.

Hrvatska dopunska škola u Salzburgu

Cilj ovog izleta, kao uostalom i svih drugih koje je Hrvatska škola iz Salzburga do sada imala, je da djeca bolje upoznaju svoju domovinu, te vide ono o čemu su u školi čuli. Posljednjih desetak godina škola je bila u gotovo svakom dijelu Hrvatske od Vukovara, Zagreba, Istra, Kvarnera, Varaždina, Like, čak su bili i u posjeti Hrvatima u Sarajevu. Tako da su se kroz dugi niz godina ovakva putovanja pretvorila u obiteljske izlete u kojima uživaju i djeca i roditelji.

Pogledajte kako je bilo na 4. Noći Hrvata u Salzburgu i tko je izazvao pravo oduševljenje

U Henndorfu kod Salzburga u subotu je održana 4. Noć Hrvata. Organizatori ove zabave bili su članovi udruge Hrvatski centar iz Salzburga. Uz potporu Hrvatske katoličke župe Salzburg, te obitelji i mladih okupljenih oko sebe, uspjeli su privući brojne goste tako da je Wallerseehalle bila prepuna. Na početku večeri prisutne je u ime organizatora pozdravio […]

Nastavnici zahvaljuju svima koji su sudjelovali na ovom lijepom putovanju. Isto tako zahvalni su predsjedništvu Hrvatskog centra – Salzburg, kao i župniku Hrvatske katoličke župe Salzburg, fra Zlatku Špeharu koji uvijek podržavaju rad škole i financijski pomognu svako njihovo putovanje.