Donacijske kutije

Veliko šareno srce s otiscima dlanova u Zračnoj luci Dubrovnik

13. kolovoza 2021. u 10:16

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Caritas Dubrovačke biskupije

Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik postavio je početkom kolovoza prve velike donacijske kutije u prostore zračne luke u Čilipima, javlja IKA.

Hrvatsko vijeće u Srbiji pomaže mladima u odabiru profesionalnog puta

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, od 10. do 11. kolovoza održano je testiranje 20-ero učenika sedmih razreda osnovne i trećih razreda srednje škole. Testiranje je prvi dio programa profesionalne orijentacije GPS „Gdje Poći Sutra!?“ koji organizira HNV uz suorganizaciju Udruge „Naša djeca“ i Hrvatskog prosvjetnog društva „Bela Gabrić“, a čiju je realizaciju […]

Visoke i uske kutije u crvenoj i bijeloj boji s natpisima na hrvatskom i engleskom jeziku: „Pomozi nam u našem radu“ i „Budi dio naše misije“ prikazuju slikovno i neke projekte biskupijskog Caritasa koje potencijalni darivatelji pomažu, a to su pomoć osobama s invaliditetom, pomoć predškolskoj i školskoj djeci u sklopu dječjeg Caritasa, pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama te pomoć u stanovanju.

Veliko šareno srce s otiscima dlanova na vrhu kutije i riječima „Support us“, skreću pažnju putnika u zračnom prometu na potrebe ranjivih osoba u društva.

Iz dubrovačkog Caritasa izražavaju nadu da će ove donacijska kutije „uspješno širiti glas o djelovanju našeg Caritasa gostima našeg Grada te da će novčani prilozi iz njih omogućiti da zajedno činimo još mnogo dobrih djela“.

Misionarka u Beninu: Ovdje sam već 33 godine, a jedna stvar posebno me žalosti

S. Doroteja Dunđer, članica Družbe Marijinih sestara čudotvorne medaljice sa sjedištem U Osijeku, koja je u misijama u Beninu već 33 godine, posjetila je Misijsku središnjicu u Sarajevu, piše nedjelja.ba. Ondje se susrela s nacionalnim ravnateljem Papinskih misijskih djela BiH mons. Lukom Tunjićem i misijskom djelatnicom s. Davorkom Šarić. S njima je razgovarala o izazovima […]

Kutija za donacije postavljena je i u prostor Lučke uprave Dubrovnik, a iz Caritasa upućuju poziv svim subjektima koji žele podržati njihov rad da im se jave s prijedlogom njihovih objekata u kojima donacijske kutije mogu biti postavljene.