Do 17. svibnja 2021.

Vlada RH objavila poziv za stipendiranje mladih kršćana progonjenih zbog vjere

16. travnja 2021. u 14:30

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH objavili su poziv za stipendiranje mladih kršćana iz zemalja u razvoju progonjenih zbog vjere.

Države članice usuglasile prijedlog o digitalnim zelenim potvrdama

Veleposlanici država članica EU-a u srijedu su dogovorili zajedničko stajalište o prijedlogu uredbe o uvođenju digitalne zelene potvrde, koja bi trebala omogućiti slobodno kretanje u vrijeme pandemije koronavirusa, objavilo je portugalsko predsjedništvo Vijeća EU-a. Dogovoreno stajalište predstavlja mandat rotirajućem predsjedništvu za pregovore s Europskim parlamentom o konačnom tekstu te uredbe, javlja HINA. Prema dogovorenom stajalištu […]

Poziv se odnosi na stipendiranje studenata na preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, a mogu se prijaviti mladi iz zemalja u razvoju s Bliskog Istoka, Afrike i Azije.

“Vjerske manjine, prvenstveno kršćani, jedna su od ranjivih skupina na svijetu. Republika Hrvatska prepoznala je taj negativni trend na svjetskoj razini i u okviru svog djelokruga rada na polju međunarodne razvojne suradnje zalaže se za poštivanje i zaštitu prava vjerskih skupina, kao ranjivih skupina u zemljama u razvoju”, navodi se u pozivu.

Jedan od uvjeta je da se stipendisti nakon završetka studija vrate u svoje zemlje…

“Očekuje se da će znanjem stečenim u Hrvatskoj po povratku u vlastite domovine pridonijeti razvoju svojih zajednica”, piše u pozivu.

Natječaj je otvoren do 17. svibnja 2021. godine, a rezultati će biti objavljeni u lipnju. Svi uvjeti i detalji za ostvarivanje prava na stipendije dostupni su na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Velika pomoć Hrvatima u BiH! Na natječaju osigurano čak 25 milijuna kuna!

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni natječaj za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu. Na natječaj se mogu prijaviti pravne osobe koje su registrirane i djeluju najmanje dvije godine u Bosni i Hercegovini, zaključno s […]

Vlada je osigurala sredstva na prijedlog zastupnice u Hrvatskom saboru Marijane Petir. Tako je u proračunskoj aktivnosti Pomoć progonjenim kršćanima i drugim osobama koje su u potrebi osiguran iznos od milijun i pol kuna.