Campo Santo Teutonico

Vlč. Branko Jurić imenovan vicerektorom Papinskog zavoda u Vatikanu

28. svibnja 2021. u 11:02

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: nedjelja.ba

Predsjednik Njemačke biskupske konferencije i limburški biskup Georg Bätzing imenovao je svećenika Vrhbosanske nadbiskupije dr. Branka Jurića za novog vicerektora Papinskog svećeničkog zavoda „Campo Santo Teutonico“ u Vatikanu, objavila je Nedjelja.

Hrvatski kapucin otišao služiti u Boliviju, u pokrajinu gdje 80 posto djece odrasta bez biološkog oca

Hrvatski kapucin fra Mišo Biskup otputovao je u kapucinsku misiju u Boliviji, gdje će se pridružiti radu kapucina fra Ivice Vrbića. Kapucinska misija u mjestu Minero, u biskupiji Santa Crus ima uz glavnu postaju još i 22 filijale, od kojih su neke vrlo teško dostupne prijevoznim sredstvima. “Najdalja filijala udaljena je 30 kilometara, ali ako […]

Vlč. Jurić je na službi vicerektora naslijedio vlč. dr. Konrada Ackermanna koji se vratio u Njemačku. Kako piše na internetskim stranicama Papinskog zavoda, rektor prelat dr. Hans-Peter Fischer objavio je vijest o imenovanju nakon mise na svetkovinu Pedesetnice. Inače, vlč. Jurić je moralni teolog te već nekoliko godina boravi u Zavodu u Vatikanu.

Prva sveta pričest u Beču: Danas se jako veselim i imam razloga dosta jer u svoje srce primam Isusa, najdražeg Gosta

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Beč u nedjelju je 104-ero djece primilo prvu svetu pričest. Ovaj izvještaj započet ću riječima prve recitacije: “Danas se jako veselim i imam razloga dosta jer u svoje srce primam Isusa, najdražeg Gosta”. Prvopričesnici su u crkvi Am Hof bili podijeljeni u dvije skupine. Slavlje je predvodio fra Josip Koren, voditelj […]

„Campo Santo Teutonico“, smješten unutar granica Vatikana uz povijesno groblje njemačkih hodočasnika u Rimu, ustanova je koja u različitim oblicima datira od doba Karla Velikoga. Danas ju čine tri sastavnice: L’Arciconfraternita di Santa Maria della Pieta nel Campo Santo dei Teutonici e Fiamminghi osnovana 1450., Njemački svećenički zavod od 1876. te Römisches Institut der Görres-Gesellschaft od 1888. godine, objavila je Nedjelja.