London

Vrijedan medijski rad fra Ljubomira Šimunovića

18. ožujka 2024. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: HKM London

U sjedištu Hrvatske katoličke misije u Londonu u petak je održan godišnji sastanak Hrvatskog crkvenog povjerenstva kojeg čine: fra Ljubomir Šimunović, predsjednik i voditelj misije te članovi vlč. dr. sc. Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu i dipl. arh. Mišo Marlais, predstavnik vjernika.

Ovako se slavi Bog i uljepšavaju slavlja hrvatske katoličke zajednice u Londonu

U crkvi Presvetoga Srca u Londonu upriličen je koncert Zbora Hrvatske katoličke misije London koji je vodila Terezija Štimec. Nedjeljni koncertni program činile su Gruberova Tiha noć, gospel pjesma On među nas je došao, Mozartova Ave Verum Corpus, Handelova Rejoice greatly, O daughter of Zion, duhovna popijevka na kajkavskome narječju iz 18. stoljeća, Duganova Zdrava […]

Voditelj fra Ljubomir podnio je financijsko i pastoralno izvješće za proteklu godinu, naglasivši važnije događaje u obnovi misijskih prostorija te u pastoralnom životu povjerene mu zajednice vjernika. Osim toga, upoznao je članove Povjerenstva s aktualnim izazovima i planovima za ovu godinu.

Članovi Markić i Marlais osvrnuli su se na podneseno izvješće te su pohvalili zauzeto djelovanje voditelja misije na pastoralnom i materijalnom planu, istaknuvši osobito vrijedan medijski rad putem Facebook stranice i godišnjaka Most. Posebno su pohvalili misijski zbor mladih, kao i ustrajnu obnovu misijske kuće.

Hrvate u Londonu posjetio pater Ike Mandurić: Put do radosti, do ljubavi i sreće, vodi preko zahvalnosti za žrtvu

Dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju svetom misom koju je predvodio fra Ljubomir Šimunović, voditelj misije i delegat Hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu u suslavlju s p. Ikom Mandurićem, DI. U prigodnoj propovijedi p. Ike je […]

Ravnatelj Markić dodatno je zahvalio za sav koordinacijski napor i trud koji fra Ljubomir ulaže i u obnašanje službe delegata hrvatske inozemne pastve za Zapadnu Europu te člana Vijeća HBK i BK BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.