Za ulazak u Nizozemsku

Zagrebačka zračna luka omogućila testiranje na koronavirus

25. siječnja 2021. u 19:42

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Pixabay

Od 23. siječnja 2021., zbog restrikcija nizozemske vlade za ulazak u Nizozemsku, u Zračnoj luci Franjo Tuđman moguće je obaviti brza antigen testiranja za putnike na letu za Amsterdam.

Croatia Airlines ukinula linije prema Beču i Sarajevu

Croatia Airlines od danas do 31. siječnja prometuje na devet međunarodnih linija s polaskom iz Zagreba, piše Croatian Aviation. Kompanija je smanjila broj tjednih letova na određenim linijama, ostavljajući svakodnevne letove iz Zagreba prema Amsterdamu i Frankfurtu. Donosimo vam red letenja po linijama do kraja siječnja: linija Zagreb – Beč – Zagreb privremeno je suspendirana […]

Testno mjesto nalazi se na 2. katu putničkog terminala i bit će otvoreno od 5 sati do zatvaranja leta za Amsterdam. Iz zračne luke mole putnike da prije testiranja isprintaju (ako je moguće), popune obrazac i ponesu ga u zračnu luku, kako bi se cijeli postupak ubrzao. Obrazac možete preuzeti na ovom linku.

Putnici snose trošak testa i plaćaju ga na mjestu testiranja u gotovini ili kreditnom karticom. Cijena je 250 kn, a testiranje obavlja privatna poliklinika Labplus, piše Croatian Aviation.

Korisna vijest za Zadrane koji rade u Napulju

Najveći niskotarifni avioprijevoznik Ryanair u ljetnom redu letenja 2021. godine najavljuje jednu novu liniju prema Hrvatskoj. Irski avioprijevoznik od lipnja će pokrenuti liniju Napulj – Zadar na kojoj će prometovati prvi put, javlja Croatian Aviation. Izravne komercijalne linije između Zadra i Napulja do sada nije bilo, no to će se promijeniti od 4. lipnja kada […]

Podsjećamo, od 23. siječnja za putovanje u Nizozemsku potrebno je imati negativan nalaz na COVID-19. Pritom je potrebno obaviti dva testa – PCR test te brzi antigenski test ne stariji od četiri sata. Navedeni testovi potrebni su čak i za putnike u tranzitu, koji preko Amsterdama putuju prema svojim krajnjim odredištima.