Najavljeni novi koncerti

Zaprešić Boysi na susretu s hrvatskom veleposlanicom u Pragu

28. lipnja 2023. u 0:03

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pragu

Miljenici hrvatske publike Zaprešić Boysi protekli vikend održali su vrlo uspješan koncert u dvorištu Lovačkog dvorca Ohrada u Hlubokoj nad Vltavou Lucka Baláková.

Sedamdesetak djela Ivana Meštrovića predstavljeno u Pragu

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek u Pragu je otvorila izložbu Ivana Meštrovića, izrazivši veliko zadovoljstvo nastavkom dugogodišnje plodne kulturne suradnje između Češke i Hrvatske. „Djelovanje Ivana Meštrovića jedan je od ključnih mostova koji povezuje Hrvatsku s mnogim sredinama, a hrvatskoj umjetnosti daje jednu od njezinih brojnih povijesnih srednjoeuropskih iskaznica“, rekla je […]

Nakon koncerta članovi benda Marko i Ivan Novosel te Saša Pleše posjetili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Pragu i s veleposlanicom Ljiljanom Pancirov te s Janom Krasnom, predsjednicom Češko-hrvatskog društva, razgovarali o mogućnostima buduće suradnje.

Posebno je istaknut podatak dostupan na Spotify digitalnom glazbenom servisu prema kojem su Zaprešić Boysi u proteklih mjesec dana bili najslušaniji u Češkoj (37 665 puta), što je daleko iznad sljedeće u nizu Njemačke (20 667) ili Slovačke (10 965).

U Pragu otvorena izložba o Stjepanu Radiću

Izložba “Stjepan Radić – jučer, danas, sutra” otvorena je sredinom srpnja 2021. u najužem središtu Praga, u Muzeju iluzijske umjetnosti povodom obilježavanja 150 godina rođenja velikog hrvatskog političara i književnika. „Zlatni Prag“ u kojem je Radić živio i djelovao ugostio je, osim fotografija i isječaka o njegovom životnom putu, tradicijske nošnje i baštinu rodne mu […]

Sljedeći koncert u Češkoj (Příbor) predviđen je za lipanj, a u Pragu se očekuju u rujnu 2024. Zaprešić Boysi, koji su svoju karijeru započeli navijačkim pjesmama, danas priređuju zapažene koncerte, dok hrvatski navijački duh u češkoj publici pozitivno iznenađuje. Znaju se tekstovi njihovih starijih i novih pjesama, a koncerte prate brojni obožavatelji u navijačkim majicama crveno-bijelih kockica.