Hrvatska nastava

Calw: Održan nogometni turnir Hrvata iz Stuttgarta, Ulma i Mannheima

12. srpnja 2022. u 9:44

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: hrvati-freiburg.de

Tradicionalni sportski turnir Hrvatske nastave održan je u subotu na sportskim terenima grada Calwa. Domaćin je bio NK Zrinski Calw, javljaju Hrvati iz Freiburga.

Učenica 7. razreda iz Freiburga sudjelovala na natječaju Bogatstvo različitosti

Učenica Matea Tolić pohađa 7. razred redovne njemačke škole Droste Hülshoff Gymnasium Freiburg. Također, pohađa i nastavu hrvatskoga jezika i kulture u Freiburgu. Rođena je u Njemačkoj, ali posebne veze s Hrvatskom ima preko svojih roditelja i obitelji. Rado crta i ima izražene sklonosti prema likovnom izražavanju, javljaju Hrvati iz Freiburga. Odlučila je sudjelovati na […]

Nakon stanke od dvije godine zbog pandemije koronavirusa, turnir je s veseljem dočekan. Sudjelovali su učenici i učitelji svih triju koordinacija Hrvatske nastave Baden-Württemberga – iz Stuttgarta, Ulma i Mannheima. Novost ovogodišnjeg turnira bilo je natjecanje mlađih i starijih momčadi u starim/sportskim igrama.

Ovogodišnji sportski susret ima i posebnu značajku jer se održao u godini 30. obljetnice osnutka Hrvatske nastave u Baden-Württembergu.

Terenima su prolazili učenici s prepoznatljivim hrvatskim kockicama. Svi natjecatelji su se hrabro borili kako bi ostvarili najbolje rezultate i svojoj ekipi osigurali pehar za jedno od prva tri mjesta.

Ekipe iz Freiburga nastupile su u kategorijama nogometa: Freiburg – Juniori (2013. – 2016.), Hajduk Freiburg (2009. – 2012.), Vatreni Freiburg (2003. – 2008.) i Curke Freiburg u starijoj ekipi starim/sportskim igrama. Momčadi Hajduk Freiburg i Vatreni Freiburg osvojile su drugo mjesto u svojoj kategoriji te tradicionalno ponijele pehare u svoj grad.

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga uspješni na ispitu

Učenici hrvatske nastave iz Freiburga Lorena Mandir (6. razred), Matteo Golčić (8. razred), Antonela Maras (9. razred) i Nikolina Majić (11. razred), uspješno su u ovoj školskoj godini položili ispit iz hrvatskoga jezika – A2 razine. Ispit je održan u Wentzinger-Realschule Freiburg, a proveden je u organizaciji Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Generalnog […]

Svi natjecatelji su kao uspomenu na turnir i sudjelovanje dobili medalje Hrvatske škole Calw 2022. Proglašenjem pobjednika i podjelom pehara program je završio oko 18.30 sati. Svi su zadovoljno i s lijepim uspomenama krenuli svojim nastavnim mjestima s pozivom na novi turnir sljedeće školske godine, pišu Hrvati iz Freiburga.