Radni sastanak

Milas u Kiseljaku: Petrinja je dokaz da nikada nismo sami

18. travnja 2021. u 0:01

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Državni tajnik Zvonko Milas sudjelovao je u petak na radnom sastanku u Kiseljaku s dr. Draganom Čovićem i predstavnicima Hrvata u izvršnoj vlasti na lokalnoj i županijskoj razini.

Milas poslao poruku Hrvatima na Kosovu: Obećavam da ćemo učiniti sve kako bi vam olakšali svakodnevicu

Državni tajnik Zvonko Milas boravio je 2. i 3. ožujka u radnom posjetu Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, gdje se sastao s najvišim državnim dužnosnicima, hrvatskim veleposlanicima te vodstvom i pripadnicima hrvatske manjine u tim zemljama. Milas je u pratnji savjetnika dr. sc. Milana Bošnjaka sudjelovao na sastanku u Skopju s veleposlanicom Nives Tiganj i suradnicima, […]

Tom prigodom Milas se zahvalio dr. Čoviću i predsjednicima županijskih vlada, načelnicima i gradonačelnicima na spremnosti da, unatoč ograničenim proračunskim sredstvima, nesebično i punog srca pomažu u potresu stradalim sunarodnjacima, konkretno u obnovi petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

“Ovakav način suradnje, počevši od Mostara i Orašja, doista je funkcionalan jer na jednom mjestu možemo razgovarati o izazovima koji nam predstoje, svim projektima na kojima surađujemo i prioritetima koji će doprinijeti kvaliteti života svih ljudi na ovim prostorima. Posebno želim iskazati zahvalnost na simboličnoj gesti solidarnosti kroz obnovu škole u Petrinji koja ujedno dokazuje kako nikada nismo sami i simbolizira mjesto susreta i prijateljstva te čvrstu povezanost hrvatskog naroda”, izjavio je državni tajnik Milas.

Dr. Dragan Čović istaknuo je kako je važno prepoznati probleme i raditi na njihovu otklanjanju: “Ovakvi redovni sastanci na kojima razgovaramo o financijskim, fiskalnim, ali i drugim problemima koje imaju jedinice lokalne samouprave, pomažu nam i sagledati u kojoj mjeri smo ostvarili zacrtane ciljeve u četiri godine mandata”.

Milas u BiH: Ovo je pokazatelj da smo jedan narod kao i prije 30 godina

Državni tajnici Zvonko Milas i Nikola Mažar održali su u četvrtak radni sastanak u Mostaru s dr. Draganom Čovićem, dopredsjednikom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ-a BiH te s predstavnicima Hrvata u izvršnoj vlasti na lokalnoj i županijskoj razini. Tema radnog sastanka bila je organiziranje i pronalaženje modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge […]

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić Ramljak naglasio je kako Vlada Republike Hrvatske pomaže u projektima od javnog značaja, kao što su obnove domova zdravlja, škola i svega ono što utječe na poboljšanje kvalitete života svih stanovnika Bosne i Hercegovine, a konkretno i svih jedinica lokalne samouprave.

Na sastanku je dogovoreno kako će se sljedeći ovakav susret održati 17. svibnja u Neumu.