Raspored događaja

Nekoliko važnih obavijesti za hrvatsku zajednicu u Rimu

28. rujna 2023. u 0:00

Potrebno za čitanje: < 1 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Papinski hrvatski zavod svetog Jeronima

Hrvatska rimska zajednica proslavit će svetkovinu sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika Papinskog hrvatskog zavoda, liturgijskim slavljem u crkvi sv. Jeronima u Rimu.

U Rimu doktorirao vlč. Martin Krizmanić

Vlč. Martin Krizmanić, svećenik Zagrebačke nadbiskupije, obranio je na Papinskom visokom institutu za moralnu teologiju Alfonzijanskoj Akademiji u Rimu doktorsku tezu pod naslovom “Paradigma idiotizma u kršćanina. Antropološke i moralno teološke implikacije u svjetlu književnosti F. M. Dostojevskog”. Doktorska disertacija podijeljena je u pet poglavlja. Na početku opravdava korištenje književnosti kao legitimnog alata za bavljenje […]

Svetu misu u subotu 30. rujna 2023. u 18 sati predvodit će o. Željko Paša, DI, dekan Fakulteta istočnih crkvenih znanosti na Papinskom orijentalnom institutu.

Liturgijsko pjevanje na misnom slavlju animirat će pjevački zbor “Zvon” Kulturnog društva “Ive Jelenović” Dobrinj s otoka Krka. Zbor će nakon mise u crkvi održati i kratki prigodni koncert.

Koncert Zagrebačkog kvarteta

Povodom proslave 10. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju i Dana Hrvatskog Sabora, u nedjelju 8. listopada 2023. godine u 19.30 sati u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu bit će održan koncert Zagrebačkog kvarteta.

Hrvati u Rimu organizirali drugi međunarodni kulinarski show i predstavili jela Madagaskara, Sirije, Venezuele…

U vječnom gradu održan je drugi međunarodni kulinarski show, jedan od najambicioznijih projekata udruge Hrvatsko talijanski Mozaik Rim, osmišljen za udruge i profesionalne kuhare. “Cilj projekta je predstaviti različitosti i posebnosti međunarodnih kuhinja. Još jednom smo preko hrane povezali sve dijelove svijeta, od Bosne i Hercegovine, Italije, Rumunjske, Ukrajine, Madagaskara, Poljske, Perua, Venezuele, Portugala, Sirije […]

Prije toga u crkvi će biti redovita sveta misa na hrvatskom jeziku u 18 sati. Koncert organizira Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Italiji.

Hrvatski rimski adresar

I u ovoj akademskoj godini Papinski hrvatski Zavod sv. Jeronima planira tiskati „Hrvatski rimski adresar“.

“Obraćamo se hrvatskim studentima, svim svećenicima, redovnicima i redovnicama koji borave u Rimu i ostalim ustanovama do sada zastupljenima u adresaru, a žele da im podaci budu objavljeni u novome adresaru, da nam dostave svoje podatke najkasnije do 25. listopada ove godine”, pozivaju iz Papinskog hrvatskog Zavoda sv. Jeronima.

Misa za domovinu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu

Prigodom Dana državnosti Republike Hrvatske, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima, u utorak je u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljena misa za domovinu. Predslavitelj misnog slavlja bio je mons. Mirosław Stanisław Wachowski, podtajnik za Odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice. Kao koncelebranti u […]

Popunjeni obrazac možete dostaviti u sakristiju crkve sv. Jeronima, predati ga bilo kojem svećeniku – studentu iz zavoda sv. Jeronima ili poslati na e-mail adresu: roma.croaticum@gmail.com.