Božićne proslave

Pogledajte kako je proslavljeno Nikolinje u nekoliko hrvatskih zajednica u Njemačkoj

7. prosinca 2023. u 15:58

Potrebno za čitanje: 2 min

Dijaspora.hr

Vijesti

FOTO: Hrvatska katolička misija Mittelbaden

BNikolinjsko-božićna proslava održana je protekli vikend u nekoliko hrvatskih zajednica diljem Njemačke. Događaj je u nedjelju organizirala Hrvatska katolička misija Mittelbaden i Misijska vijeća triju mjesta Gaggenau, Rastatt i Baden-Baden. Isto tako, u subotu i nedjelju slavilo se u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg u Bad-Säckingenu i Freiburgu.

Bogat program u HKM-u Köln: Upaljena treća adventska svijeća, predstavljeni krizmanici i proslavljeno Nikolinje

U crkvi Minoritenkirche u Hrvatskoj katoličkoj misiji Köln upriličeno je paljenje treće adventske svijeće, predstavljen je 31 pripravnik za primanje sakramenta krizme, izveden je prigodni scenski program i proslavljeno je Nikolinje. U Bergheimu je adventsku svijeću upalila obitelj Gosarić, u Bielsteinu obitelj Žilić, u Bonnu obitelj Barišić, u Kölnu obitelj Tolo i u Leverkusenu obitelj […]

Pa krenimo s Mittelbadenom…

Hrvatska katolička misija Mittelbaden

Sve prisutne na početku programa u dvorani pored crkve Sankt Josef u Gaggenau pozdravio je don Stjepan Matijević. U programu su sudjelovali učenici triju navedenih nastavnih mjesta koji pohađaju vjeronauk i hrvatsku nastavu. Izveli su zanimljiv program s recitacijama o zimi, Božiću, novoj godini i svetom Nikoli. Voditelj programa bio je učenik Niko Palameta iz Gaggenau.

U nastavnim mjestima Rastatt i Baden-Baden program s učenicima je pripremila učiteljica hrvatske nastave Antonija Pavlović, a u nastavnom mjestu Gaggenau vjeroučiteljica Sanja Gluhak i učiteljica hrvatske nastave Dajana Tolić.

Najveća hrvatska katolička župa u dijaspori organizirala nikolinjsko-božićnu proslavu

Nakon stanke od dvije godine najveća hrvatska katolička župa u iseljeništvu organizirala je nikolinjsko-božićnu proslavu župe. Događaj je održan u dvorani Karlsfeld Bürgerhaus i privukao je više stotina hrvatskih vjernika svih naraštaja. Veliki broj djece i mladih s njihovim roditeljima pridonio je lijepom osjećaju božićnog obiteljskog zajedništva. I ovogodišnje slavlje HKŽ-a München imalo je humanitarni […]

Sudjelovali su učenici svih uzrasta od predškole do osmoga razreda. Skupina učenika od 4. do 7. razreda sa svojom vjeroučiteljicom Sanjom Gluhak izvela je prigodan igrokaz “Što bismo mogli pokloniti Isusu?” Dok su svi čekali dolazak svetog Nikole, dječji zbor „Snagom ljubavi Tvoje“ iz Gaggenaua pod vodstvom voditelja otpjevao je pjesme “Hoćemo li zapjevati?”, “Zvona zvone, Božić je”, “Sretan Božić svakome” i razveselio sve prisutne.

Na kraju je stigao sveti Nikola u dvoranu i podijelio darove prisutnoj djeci koja su ga s veseljem dočekala!

Nikolinjska priredba nastavnih mjesta Lörrach i Rheinfelden održana je u subotu u Bad-Säckingenu i u nedjelju u Freiburgu.

hrvati-freiburg.de

U prepunim dvoranama djeca i mladi s učiteljicom Anamarijom Galić, vjeroučiteljicom Mirtom Mlinarević i vjeroučiteljem Antoniom Kozinom pripremili su prigodan program za blagdan svetoga Nikole i Božić.

“Bilo je tu svega, od recitacija, igrokaza pa sve do pjevačkih i plesnih točaka. U božićnom duhu, duhu mira, vjere, ljubavi, radosti i zajedništva dočekali smo svetog Nikolu koji je djeci podijelio svoje darove”, napisali su iz Hrvatske katoličke misije Freiburg.

hrvati-freiburg.de

U Bad-Säckingenu večer je nastavljena uz slasna jela i pića te zabavnim programom, dok se u Freiburgu uživalo u slatkim i slanim slasticama ispečenih s ljubavlju samo za tu prigodu…

Mate Bulić pokazao veliko srce u Frankfurtu

Hrvatska katolička župa Frankfurt u prošlu subotu proslavila je Nikolinje. Župljani, a posebno djeca, dočekali su svog omiljenog sveca u prepunoj dvorani Saalbau u Stadthalle Bergen-Enkheim. Istog dana održan je i koncert Mate Bulića. Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Petar Komljenović koji je zatim mikrofon prepustio voditeljima programa Betini Mamić-Salviji i Mati Župariću. Uslijedio […]

“Od srca zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način bili prisutni u pripremanju i provođenju ovih proslava. Posebno zahvaljujemo svima koji su prisustvovali u programu večeri te doprinijeli radosnom raspoloženju”, zaključili su iz ove hrvatske zajednice u Njemačkoj.